Content
HOTEL - RESTAURANT
RITTERSPRUNG


Marita & Walter
Daufer-Baesch

info@rittersprung.be
Dorfstrasse 19
B-4790 OUREN

+32 (0)80 32 91 35
+32 (0)80 32 93 61

www.rittersprung.be

Excursies dichtbij en verder weg

Ouren en zijn omgeving hebben veel te bieden. We hebben onze aanbevelingen voor uw uitstapje of excursie volgens de afstand (vanaf Ouren) opgelijst en aan de lokale websites gelinkt.


Ouren–Peterskirche (500 m)

De Sint-Pieterskerk was vroeger een zelfstandig gehucht boven Ouren. De kerk is een vroeggotisch gebouw (11-13e eeuw) met bijgebouwen (1741 en 1912). De kerk en de kruisweg onder de loofbomen zijn beschermde monumenten.
De Sint-Pieterskerk in Ouren

... van daar naar de nabijgelegen kruisweg en Rittersprungrots

Een roofridder was op de vrouw van de ridder van Ouren verliefd en onderging een triest lot..
meer >

Ouren–Dreiländereck (2 Km)

Het Europa-monument, een gedenkteken voor de Europese gedachte van vreedzame ontmoeting en samenwerking.
meer >


Welchenhausen/D (5 Km)
Het kleinste museum ter wereld, opgericht in een bushokje, pakt het hele jaar door met interessante tentoonstellingen uit.
meer >


Weiswampach/L (5 Km)

De nabijgelegen grensgemeente in het Groothertogdom Luxemburg met twee meren (zwemgelegenheid)
meer >


Weweler (7 Km)

Het dorp op de berg. De Hubertuskapel met haar romaanse toren uit de 13e eeuw drukt al van ver haar stempel op het landschap daar waar het Ulf- en Ourdal samenkomen.
meer >


Burg-Reuland (9 Km)

Een dorp (dat aan de gemeente zijn naam gaf) helemaal in het teken van de middeleeuwse burcht.
meer >


Binsfeld/L (13 Km)

"A Schiewesch": Een bezienswaardig boerenmuseum in een voormalige boerderij.
meer >

Clervaux/L (13 Km)

Het slot en de abdij domineren het silhouet van de sympathieke kleine stad. Een stad om te flaneren.
meer>

Troisvierges/Ulflingen/L (13 Km)

Het dichtstbijzijnde treinstation met internationale aansluitingen, veel winkels, een mooie wandelstreek.
meer>

Dasburg/L/D (21 Km)

Aan de voet van de burcht stroomt de Our, die het pittoreske dorp verdeelt. Slechts een klein deel van het dorp ligt op Luxemburgs grondgebied.
meer>

Arzfeld/D (22 Km)

Attractieparken in Arzfeld en omgeving: Waldpark Irsental, Eifelzoo Lünebach en Gondorf.
mehr>

St.Vith/B (23 Km)

Ontmoetingspunt van Eifel en Ardennen. Populair winkelcentrum (de stad werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog) met een aantal bezienswaardigheden, een sportcentrum met fitness, een buitenzwembad en een overdekt zwembad. Veel activiteiten in het Cultureel Centrum Triangel. Grootste regionale ziekenhuis.
meer>


Bleialf (26 Km)

Recreatieoord met bezoekersmijn en buitenzwembad. Vanaf Burg-Reuland via de Ravelweg comfortabel per fiets bereikbaar.
mehr>


Wiltz/L (32 Km)

Stad met kasteel aan de Sauer of Sûre.
meer >

Vianden/L (38 Km)

Een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Luxemburg. Voorbeeldig gerestaureerd kasteel, Victor-Hugo-museum en grootste spaarbekkencentrale van Europa (Our).
meer>

Diekirch/L (40 Km)

Bekende bierbrouwerstad met militair museum. Ezel als symbool van de stad met fontein in het centrum.
meer >

Bastogne/B (40 Km)

In Bastenaken woedde de Slag om de Ardennen (Ardennenoffensief) - vandaag is Bastenaken trots op haar musea en monumenten. De rustige natuur nodigt uit tot wandelen en het ontdekken van flora en fauna.
mehr >

Ettelbrück/L (43 Km)

Het belangrijkste museum is het Musée Mémorial Général Patton met focus op generaal Patton. Hij drukte zijn stempel op de Slag om de Ardennen en wordt door de stad Ettelbrück als oorlogsheld vereerd.
meer >

Malmedy/B (46 Km)

Cultuur en natuur beleven tussen de kathedraal, het klooster en de Hoge Venen. In de stad kunt u prima flaneren en genieten van de gastvrijheid in de cafés en restaurants.
meer >

Müllerthal/L (50 Km)

Het Mullerthal wordt in de volksmond het Luxemburgse Klein-Zwitserland genoemd. Het Mullerthal is vooral een uniek rotsachtig biotoop met een uitzonderlijk landschap van zandsteenrotsen.
meer >

Francorchamps/B (54 Km)

Sinds 1925 wordt hier - afgezien van enkele onderbrekingen - op het Circuit van Francorchamps de Grote Prijs van België gehouden. Sinds 1950 telt die mee voor het wereldkampioenschap formule 1.
meer >

Bitburg/D (63 Km)

De Bitburger-brouwerij is het bekendste bedrijf en symbool van de districtsstad Bitburg met haar ongeveer 10.000 inwoners. Het nabijgelegen stuwmeer biedt veel recreatieve mogelijkheden.
meer >

Echternach/L (65 Km)

Echternach is de hoofdstad van het toeristisch aantrekkelijke Luxemburgse Klein-Zwitserland. De springprocessie van Echternach elke dinsdag na Pinksteren en het muziekfestival van Echternach in de abdijkerk behoren tot de attracties van deze kleine stad.
meer >

Monschau/D (65 Km)

Met zijn historische stadscentrum en het imposante heggen- en venenlandschap in de nabije omgeving heeft het luchtkuuroord Monschau heel wat te bieden. Tijdens een wandeling door de kronkelende steegjes van de oude stad en achter de romantische vakwerkgevels wordt de bezoeker vergast op een gevarieerd aanbod van kunst, cultuur en musea.
meer >

Luxemburg Stadt/L (70 Km)

Een cultureel centrum: Overal in de stad zijn er musea, theaters en evenementenhallen die zowel bezoekers als kunstenaars aantrekken. 150 verschillende nationaliteiten geven de hoofdstad haar zeer bijzondere uitstraling: multicultureel, meertalig, creatief en gevarieerd. Het culturele programma van Luxemburg weerspiegelt deze diversiteit op een indrukwekkende manier.
meer >

Remich/Mosel/L (94 Km)

Remich ligt op de westelijke oever van de Moezel, 10 km ten noorden van het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Luxemburg (Schengen). Het panorama van de grensstad wordt bepaald door de wijngaarden en dichte bossen die Remich als een amfitheater omringen.
meer >

(met beelden van Wikipedia, Erwin Kirsch en plaatselijke toeristenverenigingen en gemeenten)